NASLEDNICA JE JEDNE OD NAJBOGATIJIH PORODICA, A DETINJSTVO JE PROGONI CEO ŽIVOT: Od ovoga se nikad nije opravila
Ajlin Rokfeler, Foto: TIMOTHY CLARY / AFP / Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

NASLEDNICA JE JEDNE OD NAJBOGATIJIH PORODICA, A DETINJSTVO JE PROGONI CEO ŽIVOT: Od ovoga se nikad nije opravila

Gospođa Rokfeler, koja sa suprugom živi okružena prirodom na farmi u Vermontu, ističe da nikada neće zaboraviti vikende provedene sa ocem

Objavljeno:

Iako porodicu Rokfeler obavijaju brojne misterije, a njihove porodične tajne svet verovatno nikada neće do kraja spoznati, Ajlin Rokfler, članica četvrte generacije i jedna od naslednica ove dinastije, 2013. je otkrila je neke detalje iz svog života i odrastanja u memoarima "Being a Rockefeller, Becoming Myself". Ajlin je najmlađa ćerka Dejvida Rokfelera i Margaret Pegi Mekgrat, a 2017. je u jednom od retkih intervjua otkrila da su oba roditelja snažno uticala na nju, svako na različite načine.

Ajlin je te 2017. razgovarala sa novinarkom portala "Jutarnji.hr", priznavši da je njena omiljena fotografija iz detinjstva na kojoj je otac drži u naručju, zapravo isečena iz veće slike na kojoj se pored Dejvida Rokfelera nalazila i njena majka Margaret.

"Moja majka je bila poput sunca, nasmejana i vesela. No, potom bi usledili njeni mračni trenuci. Postajala bi odsutna i ljutita. Zaista sam sigurna da je majčina depresija pojačala osećaj manje vrednosti koji me progonio tokom čitavog života, jednako tako moju braću i sestre", rekla je ova 72-godišnjakinja.

S druge strane, na oca Dejvida, najmlađeg i petog od čuvene braće Rokfeler koji su oblikovali finansijsku scenu Amerike, ima lepša sećanja. Po Ajlininim rečima on je vio osoba vedrog karaktera. Iako je tokom njenog detinjstva uglavnom bio odsutan, osećala je da ih veže posebna vrsta topline i prijateljstva koja se zadržala do poslednjeg dana.

I u njegovim poodmaklim godinama njih dvoje bi se videli kad god bi došla u Njujork. "Tata me je svaki put izveo na neko lepo mesto. Lepo bi se obukao i naručio birana vina. Uprkos starosti, ostao je džentlmen. Ljudi se, izgleda, ne menjaju", istakla je ona.

Ajlin Rokfeler
Ajlin Rokfelerfoto: TIMOTHY CLARY / AFP / Profimedia

Ajlin kaže da joj nije uvek bila prijatna činjenica da je član jedne od najbogatijih i najpoznatijih svetskih porodica.

"Nije lako osećati se važnim kada ti porodica lestvicu postavi tako visoko", otkrila je ova naslednica 2017. godine.

Gospođa Rokfeler, koja sa suprugom živi okružena prirodom na farmi u Vermontu, ističe da nikada neće zaboraviti vikende provedene sa ocem i njegovu strast prema insektima.

"Neka od mojih najlepših sećanja iz detinjstva vezana su za našu vikendicu u koju smo odlazili svakoga vikenda. Životinje i priroda bili su deo naših vikenda, a to je uključivalo insekte. Mnogi ne znaju da je mom tati jedan od omiljenih hobija bilo skupljanje insekata. Kada sam bila mala, njegova je pažnja bila uglavnom usmerena na posao, stoga sam koristila trenutke boravka na našem seoskom imanju Taritaun kako bih mu pomogla u pronalasku buba", priseća se Ajlin.

Dejvid Rokfeler imao je veliku kolekciju buba u podrumu imanja. Bube bi utopio u alkohol, potom označio vrstu kojoj pripadaju, datum kada ih je pronašao, te uredno smestio u njegove kutije s bubama.

"Ponekad mi se činilo da je tata bio jednako ponosan na svoju kolekciju insekata kao što je bio ponosan na svoje šestoro dece", rekla je ona kroz smeh.

Jednom prilikom, kada je negovala oca nakon operacije, pitala ga je zašto se upustio u skupljanje više od 150.000 vrsta insekata. Njegov odgovor je zapisala jer ga doživljava važnom životnom lekcijom: "Bube te podučavaju o senzacionalnoj raznolikosti i organizaciji prirode. Putujem svuda po svetu i pronalazim bube koje poznajem, što znači da srećem prijatelje. Svet nije samo konglomerat. On ima red i strukturu. To smatram osvežavajućim i značajnim. Ako poznaješ prirodu, onda znaš puno toga o svetu. Mi živimo u svetu u kojem je čovek dominantan, ali činjenica je da ima daleko više vrsta insekata nego ljudi."

Bonus video:

09:38

NEMAČKA SREBRENICOM ŽELI DA SA SEBE SPERE KRIVICU ZA HOLOKAUST Brutalno iskrena analiza motiva glavnog sponzora rezolucije

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.